Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Umjetnička škola Fortunat Pintarić svečanim programom proslavila 61. rođendan

Umjetnička škola Fortunat Pintarić prigodnim programom u Domu mladih obilježila je 61. godišnjicu postojanja i kontinuiranog rada.

Povodom Dana škole publici su se predstavili svi odjeli sa svojim komornim sastavima, kao i zbor nižeg uzrasta i mješoviti zbor višeg uzrasta, zatim komorni tamburaški i puhački orkestri te dvije skupine odjela suvremenog plesa.

Umjetnička škola Fortunat Pintarić već uobičajeno povodom kraja školske godine, kao i svog rođendana, organizira i Dane glazbe, a ove su godine priređena četiri koncerta. U utorak je održan završni koncert učenika područnih odjela u Đurđevcu, koncerte su u dvorani Domoljub u dva navrata u utorak i srijedu imali i nagrađeni učenici, dok sve završava idući četvrtak, 9. lipnja produkcijom odjela suvremenog plesa u Domu mladih.

Spomenimo da je ova koprivnička škola osnovana davne 1961. godine kao područni odjel Glazbene škole u Varaždinu. Nakon šest desetljeća škola je samostalna te nosi ime hrvatskog skladatelja i orguljaša Fortunata Pintarića. U sklopu škole djeluju osnovna i srednja glazbena škola, odjel suvremenog plesa i dva područna odjela – Virje i Đurđevac. Škola ukupno broji 300 učenika.

 

Umjetnička škola Fortunat Pintarić slavi 61. rođendan 🎷🎺🎹

Objavljuje Drava.info u Četvrtak, 2. lipnja 2022. 

zatvori