Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: RAFTING HRVATSKOM AMAZONOM Više od 100 rekreativaca uživa u ljepotama Drave

Više od 100 zaljubljenika u rafting i rekreaciju isplovilo je danas s Halasz Csarde prema Ješkovu u sklopu trećeg izdanja raftinga hrvatskom Amazonom.

Kako nam je to rekla Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, riječ je o revijalnom događanju koje zajednica organizira u suradnji s Rafting klubom Koprivnica.

– Cilj aktivnosti je popularizirati ne samo Dravu, već i ovu vrstu turističke ponude, odnosno aktivni turizam. Odaziv je velik, ove godine brojimo 100-tinjak sudionika što je pokazatelj da ima interesa i da imamo što za ponuditi. Svi zainteresirani mogu se i nakon današnjeg događanja javiti Rafting klubu Koprivnica i organizirati izlet, svi su dobrodošli – naglasila je.

Zadovoljan organizacijom aktivnosti ovakvog tipa je i Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

– Želja je popularizirati i rafting, no s obzirom na odaziv, izgleda da ga ne treba dodatno popularizirati, već organizirati čim više ovakvih događanja. Drago mi je da raftinzi počinju u Legradu s obzirom na to da imamo dio Drave koji je najljepši, ali je i dobro prilagođen raftingu. Nadam se da će se u budućnosti organizirati još ovakvih događanja i da će čim više ljudi dolaziti na Dravu, bilo na kupanje, rafting ili neki drugi oblik zabave – spomenuo je.

Tek djelić atmosfere s Halasz Csarde donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

 

Rafting na Halasz Csardi

Objavljuje Drava.info u Subota, 18. lipnja 2022.

zatvori