Subota, 28. rujna 2024.

FOTO/VIDEO Picokijada i posljednji dan okupila mnoštvo, za kraj pripremljen stand-up show i koncert

Zadnji je dan Picokijade, a kako bi protekao u što veselijem tonu, i danas se u Đurđevcu odvijaju brojni programi.

Već od jutarnjih sati započeo je tradicionalni Đurđevečki sajam rukotvorina. Sajam privlači brojne posjetitelje, a posjetiti ga možete tijekom cijelog dana u Starogradskoj ulici.

Tijekom čitavog dana kod Starog grada odvija se prikaz srednjovjekovnog i tradicijskog načina življenja te prikaz srednjovjekovne radionice Taborišče sv. Jurja i streličarski turnir, koje svake godine upriličuju članovi Udruge sv. Juraj i njihovi gosti.

Tradicija je to koja svake godine privuče sve više povijesnih postrojbi i udruga koje osim što sudjeluju u taboru s prikazom srednjovjekovnog načina života rado se pridruže Udruzi sv. Jurja u scenskom prikazu gdje na realističan način ožive bitku između branitelja grada i turaka.

>> FOTO/VIDEO: SCENSKI SPEKTAKL Legenda o Picokima ponovo oživjela u Đurđevcu

Osim toga, održano je natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove i degustacija lovačkih specijaliteta, kao i izložba pijetlova i izbor najljepšeg pijetla Podravine. I ove je godine organizirana povorka aranžiranih kola i oldtimer traktora, a u 19 sati slijedi prikaz Legende o Picokima u izvođenju polaznika Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac.

U 20:30 Goran Vinčić će održati stand-up show, a u 22 sata na pozornicu se penju članovi grupe Opća opasnost. Koncertom će ujedno biti zatvorena 54. po redu Picokijada.

 

“Lovački zestenek” – natjecanje u gađanju na glinene golubove i degustacija lovačkih specijaliteta… 😋

Objavljuje Podravski radio u Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Slušaj uživo
zatvori