Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Nemčići slave svoj dan, ravnateljica Gazdić Buhanec: Nastojali smo napraviti školu iz snova

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski danas slavi svoj dan.

U koprivničkom Domoljubu tim je povodom održan i svečani program “Škola koju volim”, a kako je to u uvodnom obraćanju rekla ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec, današnja djeca su budućnost pa je govor uputila upravo njima.

– Svaka svečana akademija uglavnom priča o uspjesima u proteklom razdoblju, a niti naša neće biti drugačija. No, pažljivom promatraču neće promaknuti osnovno tkanje na kojem sve počiva i snaga pozitivne energije koja je sve to omogućila – ljubav. Ljubav koja je bezuvjetna, blaga i dostupna, ljubav koja je poduprla i potaknula ovu djecu na uspjeh, zato se naša škola zove “Škola koju volim”. Nastojali smo napraviti školu iz snova koja će biti lijepa, zdrava i zelena. Školu u koju će djeca voljeti dolaziti danju i noću, školu u kojoj će svako dijete pronaći nešto u čemu će uspjeti – naglasila je.

U sličnom je tonu nastavio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je Nemčićima čestitao na 65 godina postojanja.

– Zahvalio bih onima koji nas uvijek okupe – učenicama i učenicima, nastavnicama i nastavnicima, ravnateljima i stručnom osoblju koje nas prati uz potporu obitelji. Svi vi zajedno u ovih 65 godina ne promovirate samo školu, već i Koprivnicu i naš kraj te pokazujete zašto je to škola koju volimo i zašto uvijek govorimo da na mladima ostaje budućnost. Drago mi je da smo zajedno ostvarili i velike investicije – od obnove zgrade, nove dvorane do botaničkog parka koji će biti ostvaren kao poklon ravnateljici. Čeka nas i priprema za novi iskorak u životu škole – jednosmjensku nastavu. Sve to je nešto što ste desetljećima stvarali i zaslužili – poručio je Jakšić.

Ispred Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuvši kako mu je izuzetno drago što je prisustvovao svečanosti, što zbog uspjeha škole, što zbog odlične ravnateljice.

– Ona je svojom energijom dala prepoznatljivost školi na nivou grada, županije i šire. Želim vam sretan dan škole i čestitam vam na svim vašim uspjesima, Nemčići su svuda prepoznatljivi – zaključio je.

Tek djelić atmosfere s proslave dana škole donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

 

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski slavi svoj dan 🥳🥳

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 13. lipnja 2022.

zatvori