Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Folklorni ansambl Koprivnica za mnogobrojnu publiku priredio cjelovečernji koncert ‘Z onkraj Drave’

Na cjelovečernjem koncertu “Z onkraj Drave” večeras su u Domoljubu nastupili članovi i članice Folklornog ansambla Koprivnica i njihovi gosti.

Događaj je okupio čak tri generacije folkloraša, a njime je obilježeno 40 godina od prvog samostalnog cjelovečernjeg koncerta tadašnjeg Kulturno-umjetničkog društva Koprivnica.

– To je koncert koji smo planirali održati krajem prošle godine na Dan grada, a u sklopu 40. godišnjice rada i kontinuiranog djelovanja Folklornog ansambla Koprivnica, no nismo mogli zbog epidemioloških mjera. U periodu do sad dogodile su se neke promjene u ansamblu, neki su ljudi otišli, neki došli, pa smo posljednja dva mjeseca ozbiljno radili kako bi postavili program na scenu – rekla nam je ususret koncertu predsjednica i umjetnička voditeljica ansambla Nada Šešić.

Publika je tako s veseljem popratila nastup dječje skupine, prvog folklornog ansambla i novoformirane seniorske skupine, a plesačima i sviračima na pozornici su se pridružili i gosti – etno glazbenica Gordana Evačić te grupa Ogenj.

– U početku su rock i folklor izgledali nespojivi, no to je ispala vrlo lijepa suradnja – zaključila je Šešić.

 

Nastup Folklornog ansambla Koprivnica u dvorani Domoljub 🎵🎻🎶

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 12. lipnja 2022.

zatvori