Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO: DAN OPĆINE FERDINANDOVAC Maletić: Imamo rast prihoda zahvaljujući uspješnoj realizaciji europskih i nacionalnih projekata

Povodom obilježavanja Dana općine Ferdinandovac održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu.

Otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Branko Patačko, a potom je sve prisutne pozdravio i načelnik Općine Vjekoslav Maletić koji je prvotno istaknuo da u posljednjih pet godina imaju konstantan rast prihoda.

– Samo za ilustraciju, 2021. godine izvršenje proračuna bilo je 12 milijuna kuna što je za 40 posto više u odnosu na godinu ranije. Taj podatak ne bi bio toliko impozantan da nam više od 50 posto tih sredstava nisu sredstva koja smo doslovno zaradili odnosno realizirali uspješnim prijavama na različite nacionalne i europske projekte i uspješnom realizacijom tih istih projekata – rekao je načelnik i zahvalio svima koji doprinose boljitku općine.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren naglasio je važnost čuvanja domovine i obitelji kao temelja svake zajednice i društva te istaknuo Općinu Ferdinandovac kao primjer dobre prakse.

– Ovo je dobar primjer kako se mora voljeti sredina u kojoj živimo i u kojoj je zajedništvo toliko prisutno i važno te pretpostavka, temelj i preduvjet da se na svaki Dan općine možemo osvjedočiti o svim onim postignućima koja su se ovdje uspjela provoditi – kazao je Koren.

Načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota dodao je da su rezultati koje Općina Ferdinandovac postiže zapravo zasluga svih onih ljudi koji su dobili povjerenje da ju vode, ali i sinergije Općine, Županije, ministarstava i Vlade.

Spomenimo da su ovu svečanost uveličali učenici Osnovne škole Ferdinandovac koji su izveli priredbu kojom su prisutnima dočarali povijest i nastanak Ferdinandovca, a nastupilo je i Muško pjevačko društvo Ferdinand.

Dodajmo da su svečanoj sjednici prisustvovali i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, načelnici općina te brojni drugi uvaženi gosti.

Prije same sjednice položeni su vijenci na spomen obilježja te bistu župnika Ivana Južaka u sklopu obilježavanja Dana državnosti, a potom je održana sveta misa u Župnoj crkvi sv. Ferdinanda Kralja.

Središnji dio proslave na rasporedu je ove subote kada će se s početkom u 10 sati održati turnir u šahu za mlađe uzraste “Ferdinandovac open”, zatim Smotra zaprežnih kola u 16 sati te Lovačka noć s početkom u 19 sati.

zatvori