Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO U Molvama položen kamen temeljac, započela gradnja Doma za starije

Položen je kamen temeljac za izgradnju Doma za starije u Molvama.

U planu je izgraditi i opremiti objekt za cjelodnevni boravak za 18 starijih osoba, rekao je župnik Zdravko Tuba uime prijavitelja projekta Samostana Uznesenja BDM franjevaca konventualaca.

– To će znatno doprinijeti njihovoj socijalnoj uključenosti i smanjiti osjećaj usamljenosti, što je i bio poticaj za ovaj projekt. U domu će se mještanima ponuditi razni sadržaji i aktivnosti, od kreativnih, edukativnih i rekreacijskih radionica pa sve do korištenja vrta, a sve kako bi im se omogućilo da su aktivno uključeni u zajednicu u kojoj žive – objasnio je Tuba.

U tijeku je izrada temelja, plan je da se do kraja godine objekt stavi pod krov, provedu instalacije te izradi stolarija, a dovršetak radova očekuje se krajem proljeća sljedeće godine.

O tome kolika je važnost ovog projekta za zajednicu rekao je načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan koji je naglasio da postoji velika potreba za razvojem takvih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga.

Partner u projektu, uz Općinu Molve. je i Koprivničko-križevačka županija, a zamjenik župana Ratimir Ljubić kazao je kako je nešto više od 10 milijuna kuna otišlo u prave ruke čime će se unaprijediti kvaliteta života.

– Veselimo se što će mještani Molvi imati mjesto na kojemu će moći uživati u brojnim aktivnostima te imati ispunjenije živote, a ono što je najvažnije, na taj im se način pokazuje da nisu sami i da mogu računati na našu pomoć – rekao je Ljubić.

Dodajmo da je glavni cilj zaustaviti proces društvene marginalizacije starijih osoba poticanjem cjeloživotnog učenja, zdravog i produktivnog starenja te povećanjem socijalne interakcije korisnika.

zatvori