Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO U eksploziji bankomata u Molvama devastirana trgovina, vlasnica Valentina: Uništeno je 99 posto robe i opreme, moramo početi od nule

Još uvijek nepoznati počinitelj jučer oko 3:30 u Molvama je u samom središtu mjesta raznio bankomat i ukrao novac, a snažna eksplozija oštetila je pritom i trgovinu u sklopu koje je bankomat bio postavljen.

Kako nam je to rekla vlasnica Valentina Kopričanec, njena je trgovina u kojoj inače prodaje cvijeće, lampaše, igračke i sličan asortiman pretrpjela značajnu štetu.

– Izlozi su bili potpuno izbijeni, policija je na mjesto događaja u noći došla dok i mi pa nas nije pustila blizu. Prvotni šok nam je bio da je šteta strašna, a kad smo sve vidjeli po danu, šok je bio još veći – kazala je.

>> FOTO/VIDEO Eksplozija u središtu Molvi, pljačkaši raznijeli bankomat

Spomenimo i da je u vrijeme eksplozije u Molvama puhao jak vjetar i padala kiša, Kopričanec je čula detonaciju i isprva mislila kako je riječ o grmljavini, no pri pozivu prvih susjeda do trgovine nekoliko minuta kasnije znala je da se nešto dogodilo.

– Uništeno je 99 posto robe i opreme. Ne znam što ćemo dalje, problem je financijski gubitak, praktički moramo početi od nule. Tu je i zaposlenik kojem treba isplatiti plaću, a treba platiti i dobavljače. Uništena roba dolazi na naplatu i troškovi se moraju podmiriti, vidjet ćemo koliko će dobavljači imati razumijevanja. Nadzornu kameru nemamo, no obližnja trgovina ju ima – istaknula je.

Trgovinu smo posjetili jučer popodne kada je u tijeku bila sanacije štete / Snimio Tomislav Matijašić.

U sanaciju razrušene trgovine u pomoć joj je uskočilo Selsko komunalno društvo Molve koje je odradilo dio posla, a otklanjanje preostale štete i čišćenje mora nastaviti uz pomoć rodbine i vlasnika objekta. Trenutno prazan prostor potrebno je zaštiti od kiše, spomenula je.

– I mještani dođu pogledati i nazovu, imali smo puno poziva. Šteta je tu, nadamo se pomoći od osiguranja i banke, možda će pomoći i Općina – zaključila je Kopričanec.

zatvori