Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Svečano obilježena 70. godišnjica postojanja DVD-a Reka

Svečano je bilo u nedjelju u Reki, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Reka proslavili su 70. obljetnicu svog društva.

Jutarnjom budnicom Puhačkog orkestra Grada Koprivnice započelo je obilježavanje ove velike obljetnice. Sveta misa služila se u crkvi Presvetog Trojstva na koju su brojni vatrogasci i vatrogaskinje te gosti i uzvanici stigli u svečanom mimohodu od Društvenog doma Reka. Nakon svete mise, velečasni Dario Levanić posvetio je nedavno kupljen novi vatrogasni kombi i vatrogasnu prikolicu.

Na svečanoj sjednici u Društvenom domu Reka podijeljena su mnogobrojna priznanja i plakete brojnim članovima i prijateljima DVD-a Reka za dugogodišnji rad i suradnju.

Svečanosti je nazočio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Koliko nam svi vi značite, kao vatrogaskinje i vatrogasci, govore sva ona ulaganja koja imamo unazad deset godina, a pogotovo unatrag par godina kada smo ih višestruko povećali na veliko zadovoljstvo vas i naravno, naših građana. DVD Reka ima snažnu ulogu u Vatrogasnoj zajednici Grada Koprivnice, ali i u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Koprivnice, gdje su doista desetljećima pravi temelj vatrogasne zajednice – rekao je Jakšić.

zatvori