Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Semafori rade, pa ne rade, pa opet rade i tako već danima u krug; Hrvatske ceste: Obilna kiša uzrokuje kvarove

Na ulazu u Koprivnicu unazad nekoliko tjedana učestalo se stvaraju prometne gužve, nastaje pravi mali kaos, prava lutrija proći je pješačkim prijelazom, a vozači automobila i kamiona djeluju izbezumljeno i izgubljeno, iako postoje prometni znakovi.

Razlog tomu su semafori na raskrižju Zagrebačke ulice, Varaždinske ceste i Ulice Ivana Česmičkoga koji svako malo prestanu raditi, pa prorade na trenutak, pa opet stanu. Tako je bilo i jučer kad su radnici prijepodne popravljali, poslijepodne su semafori proradili, a danas ujutro ponovo kvar.

Zašto se to posljednjih dana događa sve češće, provjerili smo u Hrvatskim cestama iz kojih smo dobili odgovor da je “u tijeku hitno izvođenje radova na interventnom održavanju svjetlosno signalnog uređaja, odnosno na detektiranju i otklanjanju kvara na semaforskom uređaju Servisna, na spomenutom raskrižju”.

– Uslijed jakog nevremena, odnosno obilnih kiša, prouzročeni su kvarovi na samom semaforskom uređaju i dijelom na podzemnoj instalaciji, odnosno kablovima. Sanacija kvara uključuje detektiranje i prekop dijela nerazvrstane ceste, točnije Varaždinske ceste, i dijela nogostupa za potrebe zamjene oštećenih podzemnih kablova – rekla je Tamara Đurijanček, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Dodala je da će se radovi na interventnom održavanju svjetlosno signalnog uređaja, sanaciji kvara i oštećenih kablova na dijelu nerazvrstane ceste i nogostupa izvršiti u najkraćem mogućem roku.

– Sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje uz poštivanje privremene prometne signalizacije – naglasila je Đurijanček.

S obzirom na velike gužve do kojih dolazi na ovom frekventnom raskrižju, pogotovo u vrijeme kada ljudi odlaze na posao i s posla, upit o tome postoji li mogućnost da policijski službenici reguliraju promet, poslali smo Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

– Policijski službenici, kada semafori na raskrižju Ulice Ivana Česmičkoga, Varaždinske ceste i Zagrebačke ulice zbog kvara nisu u funkciji, vrše stalni obilazak raskrižja i prate protočnost prometa. U slučajevima pojačane frekvencije prometa, kao i u vršnim satima, fizički upravljaju prometom – kazala je Dijana Žagar, glasnogovornica Policijske uprave koprivničko-križevačke.

zatvori