Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Produkcijom u Domu mladih obilježeno 10 godina Odjela suvremenog plesa

Ljetnom produkcijom u Domu mladih u četvrtak je obilježeno 10 godina od otvaranja Odjela suvremenog plesa u koprivničkoj Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

U posljednjih 10 godina polaznice Odjela suvremenog plesa osvojile su 34 nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima HDGPP-a, od toga 20 prvih nagrada, 13 drugih i jednu treću.

Nela Krapinec dva puta je bila državna prvakinja i osvojila Oskar znanja, prestižnu nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje. Na natjecanju Mia Čorak Slavenska prvo mjesto i prvu nagradu osvojila je Ema Begić, a titulu najperspektivnije plesačice ponovno je dva puta odnijela Nela Krapinec.

Učenice Odjela suvremenog plesa ove su školske godine gostovale na 12. daCi festivalu malih plesnih formi u Zagrebu, Požeškom plesokazu, TREPS festivalu u Zagrebu, 17. Reviji plesa Dani Silvije Hercigonje, a nastupile su i kao gošće plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Dodajmo da su polaznicama Odjela suvremenog plesa mentorice Olga Vilić i Natalija Sertić, dok je korepetitorica Ivančica Gregurić.

zatvori