Ponedjeljak, 14. listopada 2024.

FOTO: POTPISANI UGOVORI Sufinanciranje programa i projekata odobreno za 75 udruga, Županija osigurala 870.000 kuna

Ugovori za sufinanciranje programa i projekata udruga s područja Koprivničko-križevačke županije za koje je osigurano 870.000 kuna potpisani su u prostorijama Županijske uprave.

Iz Službe ureda župana izvijestili su kako su sredstva raspodijeljena u četiri područja – udruge Domovinskog rata, udruge s područja odgoja, obrazovanja i ostalih aktivnosti, udruge s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom te udruge umirovljenika. Uime svih udruga koje su ostvarile pravo na sufinanciranje, njih 75, potpisivanju su prisustvovale četiri, po jedna udruga iz svakog područja.

– Ispred Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije ugovore je potpisao predsjednik Stjepan Booz, uime Društva žena Đelekovec tajnica Snježana Čempuh Vulić, uime Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije predsjednica Andreja Lukić Suknaić te uime Udruge Matice umirovljenika Koprivnica predsjednik Slavko Dedi – naglasili su.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren je tom prilikom istaknuo kako je podrška radu udruga, koje predstavljaju sve aktivnosti našeg društva, od iznimnog značaja za Županijsku upravu te im se svake godine nastoji dodatno pomoći.

– Svjesni smo da mnogo radite i dajete veliki doprinos društvenom životu naše zajednice, a za to su vam, osim predanosti i angažmana, potrebna i financijska sredstva. Nastojimo vam pružiti podršku u okvirima svojih mogućnosti i nadam se kako će to u godinama koje slijede biti još i više. Prepoznajemo vaše napore i vrijednosti koje promičete te vjerujem da će vam ova sredstva biti direktna pomoć u radu. Čestitam vam na svim projektima i programima koje provodite i želim vam mnogo uspjeha u njihovoj realizaciji, a na korist svih naših građana – kazao je.

Predstavnici prisutnih udruga napomenuli su kako će im financijska sredstva uvelike pomoći da realiziraju programe i aktivnosti koje su od velikog značaja ne samo za članove udruga, već i za širu zajednicu.

Dodajmo da su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Ana Mušlek i Maja Blažek. Popis prijavitelja i programa možete pogledati ovdje.

Slušaj uživo
zatvori