Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Osnovna škola Đuro Ester dobila dvije nove učionice, od jeseni počinje jednosmjenska nastava

Nakon rekontrukcije dvorane, Osnovna škola Đuro Ester dobila je dvije nove učionice.

Nove prostorije obišli su jučer gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnik Dario Jembrek u pratnji ravnateljice Sanje Prelogović. Tom je prilikom gradonačelnik najavio prelazak škole na jednosmjensku nastavu.

– Kao što smo i najavili s gradnjom nove osnovne škole na Podolicama, radimo posljednje korake da budemo grad jednosmjenske nastave. Od ove jeseni na jednosmjensku nastavu prelazi i Osnovna škola Đuro Ester te smo s tom namjerom rekonstruirali dio dvorane u dvije učionice i jedan kabinet. S ovom investicijom smo jako sretni i ponosni jer još jedanput pokazujemo koliko su nam bitna djeca i koliko nam je bitan razvoj obrazovne infrastrukture u gradu Koprivnici koji je u naponu snage u kakvom nikada nije bio – istaknuo je Mišel Jakšić prilikom obilaska učionica.

Radovi vrijedni gotovo 410.000 kuna s PDV-om uključivali su izvedbu građevinsko-obrtničkih radova kojima je dvorana podijeljena u dvije učionice, uređen je kabinet, postavljen je parket u dvije učionice, postavljene su keramičke pločice u dijelu hodnika i kabineta, obojani su zidovi i stropovi, ugrađena su nova rasvjetna tijela, izvedene instalacije vodovoda i odvodnje za umivaonike.

– Ovim zahvatima zadovoljene su sve potrebe za normalno odvijanje nastave – zaključili su iz Gradske uprave.

zatvori