Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO: ODRŽANA ŽUPANIJSKA SMOTRA Puhači iz Đurđevca i Križevaca predstavljat će našu županiju na državnim susretima

U Đurđevcu je u subotu održana 22. Županijska smotra puhačkih orkestara.

Kako su izvijestili iz Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije koja je i organizirala smotru, domaćini su bili članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac koji ove godine obilježavaju 100 godina rada, a u programu je sudjelovalo 170 glazbenika iz pet amaterskih puhačkih orkestara.

– U natjecateljskom dijelu programa sudjelovali su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, Puhački orkestar DVD-a Virje, Puhački orkestar grada Koprivnice i Gradski puhački orkestar Križevci. U revijalnom dijelu programa sudjelovali su članovi Malog puhačkog orkestra DVD-a Virje – istaknuli su.

Sve izvedbe pratio je i ocjenjivao selektor Hrvatskog sabora kulture maestro Josip Kapović, dodali su.

– S obzirom na visoku kvalitetu izvedbe sva četiri orkestra, naknadnim preslušavanjem odlučio je da će Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Križevci predstavljati našu županiju na 35. hrvatskim susretima puhačkih orkestara koji će se održati u Đurđevcu 10. i 11. rujna. Prilikom vrednovanja selektor je ocjenjivao više elemenata izvedbe – izbor odnosno koncepciju programa, intonaciju, dinamiku, interpretaciju, ritam, tehničku izvedbu, kvalitetu zvuka i opći dojam – objasnili su.

Spomenimo i kako je đurđevačkom puhačkom orkestru povodom stote obljetnice uručena slika “Dravski rukavac” autora Mirka Horvata iz Udruge Kloštranska paleta koja je nastala na 12. Županijskoj likovnoj koloniji prošle godine u Delovima. Dodajmo da su smotri prisustvovali predsjednica zajednice Nada Šešić te gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je i otvorio smotru.

zatvori