Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Najuspješnijim učenicima i mentorima Koprivničko-križevačke županije dodijeljene nagrade

U prostorijama koprivničke Gimnazije Fran Galović danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije učenike i mentore na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022.

U našoj županiji provedeno je 25 županijskih natjecanja u znanju i 11 sportskih natjecanja, a na njima je sudjelovao ukupno 1.721 učenik i 407 mentora. Najuspješniji učenici sa županijske razine pozvani su na državna natjecanja, i to njih 164, a Koprivničko-križevačka županija već je tradicionalno novčano nagradila učenike, ekipe i mentore koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnoj razini.

Jedna od nagrađenih učenica je Marta Kiš iz 6.b razreda Osnovne škole Đuro Ester koja se natjecala na 64. natjecanju Tehničke kulture i osvojila prvo mjesto.

– Bilo je zanimljivo, ali i zahtjevno. Tehnička kultura me zanimala i prije škole. Zadovoljna sam nagradom, osjećam se prihvaćeno i vjerujem da se naš trud prepoznaje – kazala je Marta.

Njezina učiteljica i mentorica Tijana Martić smatra kako je navedeni predmet iznimno važan u današnje vrijeme.

– Djeca nemaju baš dobro razvijene motoričke vještine, a u programu učenici stječu dodatne spretnosti i vještine, a to im dobro dođe i u svakodnevnom životu. Zahvaljujemo Županiji koja je prepoznala rad s izvrsnom djecom – kazala je Martić.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren pohvalio je rad prosvjetnih djelatnika te istaknuo kako se radi o poslu koji je nedovoljno plaćen.

– Vi ste perjanica obrazovnog sustava, svojim rezultatima i radom ukazujete na to da je ovo prostor koji zaista može isporučiti kvalitetan proizvod. Nastojimo zajedno s ravnateljima, mentorima i učiteljima olakšati put prema konačnom cilju, a to je zaposlenje. Posebno se zahvaljujem prosvjetnim djelatnicima naše županije koji doista marno rade posao koji je potplaćen. Ne radi se samo o poslu nego i o zvanju koje ne može raditi netko tko ga tako ne doživljava. Budite realni i normalni mladi ljudi koji znaju kojim putem ići – naglasio je Koren.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek naglasila je važnost ulaganja u obrazovanje.

– Ova svečanost je kruna svih vaših aktivnosti. Nagrada koju danas primate je ujedno i poticaj da postižete takve rezultate i u budućnosti. Osobno me veseli što ulaganje u obrazovanje ima jedan kontinuitet s tendencijom porasta u kontekstu proračuna – poručila je Mušlek.

Ravnatelj Vjekoslav Robotić čestitao je učenicima te naglasio ulogu mentora u ovom dijelu obrazovnog procesa.

– Nije lako biti prvi, ali ovdje ste zaslužno. Čestitam učenicima na predanom radu, trebalo je puno odricanja, truda, rada i vremena da bi došli do razine pobjednika županijskog ili državnog natjecanja bez obzira na rezultat. Mentori volonterski odrade veliki dio posla i naprave nadogradnju, dok ih mi ravnatelji podržavamo u tome – zaključio je Robotić.

zatvori