Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Mladi koprivnički rukometaši sjajni na Prvenstvu Hrvatske

Mladi članovi Rukometnog kluba Koprivnica nastupili su na Prvenstvu Hrvatske koje se protekla dva tjedna održavalo u Poreču.

Kako su poručili iz kluba, dječaci kategorije U13 bili su smješteni u najtežu moguću skupinu.

– Natjecanje u skupini završili smo na trećem mjestu koje nam je donijela osmina finala u kojoj smo svladali RK Viro-Viroviticu, dok smo u četvrtini finala poraženi od budućeg finalista RK Dinama Zagreb. U razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta pobijedili RK Osijek, dok smo u samoj utakmici za konačni plasman poraženi od RK Dugopolja te smo osigurali plasman na šestom mjestu – objasnili su i dodali da je u sveukupnom natjecanju bilo 85 ekipa.

Za ekipu su nastupili Mihael Bačani, Luka Brunec, Josip Ećimović, Emanuel Gašparić, Patrik Hrenić, Roko Imbriovčan, Fran Keser, Viktor Kišiček, David Klopotan, Karlo Koštarić, Martin Lončarić, Borna Majdak, Marjan Marić, Dorijan Matijaško, Marin Sabol i Roko Šimunović.

Što se tiče dječaka kategorije U15, oni su bili smješteni u A.

– Natjecanje u skupini završili smo na drugom mjestu koje nam je donijela osmina finala u kojoj smo svladali prvaka Sjevera ekipu GRK Varaždina 1930, dok smo u četvrtini finala poraženi od budućeg finalista RK PPD Zagreb. U razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta pobijedili smo prvaka Istoka RK NEXE, dok smo u samoj utakmici za konačni plasman savladali MRK Sesvete nakon boljeg izvođenja sedmeraca. Ostvarenim rezultatom osigurali smo plasman na petom mjestu – zaključili su i dodali da je u sveukupnom natjecanju 66 ekipa.

Za ekipu su nastupili Antun Đuranek, Lovro Evačić, Petar Golčić, Jurica Ivić, Šimun Jalšić, Jakov Koštarić, Gabriel Kovačić, Šimun Ivan Mikulić, Marin Milošević, David Prekpalaj, Fran Premec, Sven Povijač, Šimun Švenda, David Udovičić, Ivan Veh i Leonardo Vrdoljak.

Dodajmo da su u klubu iznimno ponosni na dečke koji su dokazali da se strpljvim radom mogu ostvariti odlični rezultati.

zatvori