Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mlade nade Podravka Vegete na prvenstvu u Poreču osigurale deveto mjesto, primile nagradu za fair-play

Mlade rukometašice Podravka Vegete osvojile su deveto mjesto na Rukometnom prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste održanom u Poreču.

Kako su poručili iz koprivničkog kluba, U-12 ekipa isprva je bila svrstana u grupu D gdje je zabilježila jednu pobjedu i dva poraza te tako kao trećeplasirana ekipa ostala u borbi za plasman od devetog do 12. mjesta. U tim utakmicama izborene su pobjede u ogledima sa sva tri protivnika i u konačnici je zauzeto devet mjesto, objasnili su u klubu.

– Konačni plasman nije za pamćenje, ali je u okvirima očekivanog. Još jednom pobjedom moglo se konkurirati za koje mjesto više, ali uglavnom to su u ovom trenutku realne mogućnosti ove generacije. Dodatna poteškoća bila je i neuigranost ekipe, jer smo zbog objektivnih razloga 2009. i 2010. godište mogli spojiti tek dva tjedna prije igranja završnice. Bio je primjetan i nedostatak natjecateljskog iskustva zbog manjeg broja utakmica tijekom godine. Nekoliko igračica pokazalo je obećavajući potencijal za daljnji razvoj. Ovaj rezultat ne treba obeshrabriti ni nas trenere ni igračice nego je samo dodatni motiv za rad – rekla je za klupske stranice trenerica Đurđica Zečević koja se pritom zahvalila trenerici Dragici Džono na vrlo korektnoj suradnji tijekom natjecanja, Upravi kluba na logističkoj pratnji, kao i roditeljima svih igračica.

U klubu su spomenuli kako je ekipi Podravke pripala i nagrada za fair-play ekipu prvenstva, dok su pojedinačne nagrade za igračicu utakmice po dva puta dobile Vanessa Lengelić i Katja Napan te Ema Zovko i Stela Ivanček.


Rezultati:

Grupa D

Podravka – Sinj 26:16
Podravka – Rudar (Labin) 18:20
Podravka – Sesvete 21:34

Razigravanje za plasman od devetog do 12. mjesta

Podravka – Dugopolje 24:15
Podravka – Novska 20:16
Podravka – Đurđevac 29:22

Konačni plasman
1. Ivanić
2. Gospić
3. Lokomotiva
4. Sesvete

Sastav Podravka Vegete: Sabolić,Kovačević 1, Ivanček 7, P. Bošnjak 1, Džinić 10, Gašparić, Ristemi 2, Janeković, Glavnik, Topalović 5, Kovačić, Lengelić 43, Napan 35, Jelović 12, Tetec, Zovko 9, Premec 2, Komar 1

zatvori