Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Mali koprivnički tenisači briljirali na turnirima diljem Hrvatske

Najmlađi članovi Teniskog kluba Koprivnica nastupili su na turnirima u Bjelovaru, Zagrebu, Đurđevcu i Splitu te postigli odlične rezultate.

Kako su poručili iz kluba, u kategoriji do 10 godina klub su u Bjelovaru predstavljali Fran Bodalec i Barbara Belčić.

– Nakon razigravanja po grupama Fran se plasirao u zlatnu skupinu u kojoj je osvojio peto mjesto, dok se Barbara plasirala u zelenu skupinu u kojoj je zauzela prvo mjesto – rekli su.

U konkurenciji do osam godina boje kluba branili su pak Mark Dombaj, Hana Škvorc i Tesa Markić.

– Mark i Tesa osvojili su druga mjesta u svojim skupinama, dok je Hana bila najbolja u svojoj skupini i osvojila prvo mjesto – naglasili su.

Uz to, na turniru za dječake i djevojčice do 14 godina u Zagrebu su nastupile Mia Gregurina i Laura Šifkorn. Nakon razigravanja po skupinama obje su izborile nastup u glavnom turniru gdje je Laura zaustavljena u osmini finala, dok je Mia izgubila u četvrtini finala. U turniru parova, gdje su zajedno nastupile, poražene su u četvrtini finala.

– U Splitu je održan turnir za dječake i djevojčice do 12 godina. Predstavnik koprivničkog kluba bio je Jambor Vid Horvatić. Nakon razigravanja po skupinama Vid se plasirao u glavni turnir u kojem je poražen u polufinalu. U četvrtini finala pobijedio je Vilsoe Johannesa iz Solina rezultatom 4:0, 4:0, dok je u polufinalu poražen od Šverko Emila iz Splita rezultatom 4:1, 4:2 – nastavili su.

Kada je riječ o turniru u Đurđevcu za dječake i djevojčice do 12 i 14 godina, tamo su nastupili Matej Matica, Filip Markušić, Pavle Peradin, Marta Gregurina, Zoja Petrović, Rea Horvatić Jambor i Karla Lončar.

– Kod dječaka su nakon razigravanja po grupama Pavle i Filip izborili nastup u glavnom turniru gdje je Filip zaustavljen u polufinalu, dok je Pavle otišao do kraja i u finalu pobijedio Adama Markovicu iz Đurđevca rezultatom 6:1. Kod djevojčica, nastup u glavnom turniru izborile su Marta, Rea i Karla. Rea je zaustavljena u polufinalu, dok su Karla i Marta odmjerile snage u finalu u kojem je Karla pobijedila rezultatom 6:4 – zaključili su.

zatvori