Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO: KRIMI TJEDAN Radići kroz brojne igre, zadatke i zabavu proširivali svoja znanja o krimićima

Učenici sedmih razreda Osnovne škole Braća Radić održali su Krimi tjedan.

Kako su poručili iz škole, učenici su zajedno sa svojim nastavnicama Ines Vađunec, Tanjom Galić Bermanec i Ivanom Pintarić kroz brojne igre, zadatke i zabavu stjecali i proširivali svoja znanja o krimićima.

– Na satima Hrvatskoga jezika govorilo se o počecima kriminalističkoga romana, najpoznatijim piscima krimića u svijetu i Hrvatskoj te su se rješavali brojni kvizovi i zagonetke. Potkraj svibnja u svakom je razredu izabran voditelj koji je dobio krimi paketić s uputama za rad za svoj razred. Paketić je sadržavao igru asocijacija te osam zagonetki koje su vodile učenike do osam tragova – objasnili su iz škole i dodali da su u ovom dijelu učenici pokazali odličan natjecateljski duh.

Osim toga, pisali su vijesti za rubriku Crna kronika, izrađivali plakate i društvene igre.

– U samom finalu koje se odvijalo u srijedu imali su priliku osvojiti dodatne bodove prije igara i to tako da su morali pogoditi pet krimi pjesama. Nakon toga je uslijedilo predavanje Davora Stubića iz Krim policije koji nas je uputio u neke osnove forenzičkog posla. Objasnio nam je kako izgleda jedan dan forenzičara na terenu, pokazao nam kako se priprema za izlazak na teren te s kojim se kriminalnim radnjama najčešće susreće i kako ih rješava – rekli su.

Dodajmo da je zadnji dio finala bio vezan uz kviz o kriminalističkim romanima, a pobjedu je odnio 7.b razred.

zatvori