Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Djelatnici Općine Kloštar Podravski osposobljeni za upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora

Djelatnici Općine Kloštar Podravski osposobljeni su za korištenje automatskog vanjskog defibrilatora.

Edukacija je provedena u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije na inicijativu v. d. ravnateljice dr. Valerije Bartolić. Tečaj je uspješno završilo 12 djelatnika Općine, kao i djelatnici tvrtke Komunalno Kloštar Podravski i Turističke zajednice područja Dravski Peski.

– Na području Kloštra Podravskog imali smo nekoliko slučajeva srčanih udara sa smrtnim posljedicama pa je ovaj projekt od velikog značaja u spašavanju života. Automatskim vanjskim defibrilatorom se može pomoći osobama koje imaju srčani udar do dolaska hitne pomoći, a zahvaljujući ovom tečaju općina je dobila i osobe koje su osposobljene za korištenje aparata – naglasila je dr. Bartolić. Spomenimo da je Općina i nabavila jedan automatski vanjski defibrilator vrijedan 18.000 kuna.

Uz to, u Općini planiraju nabavu dodatnih defibrilatora kako bi bili na raspolaganju u svakom naselju.

– Odsad će defibrilator biti dostupan na svim manifestacijama i većim okupljanima, a zahvaljujemo županijskom Zavodu za hitnu medicinu i dr. Bartolić na inicijativi kojom će Općina dati svoj doprinos u spašavanju života – zaključila je pročelnica Općine Nataša Martinčević.

zatvori