Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

DRAGOCJENA TEKUĆINA Uoči Svjetskog dana darivatelja krvi počinju lipanjske akcije darivanja

Uoči Svjetskog dana darivatelja krvi, od 13. lipnja počinju akcije dobrovoljnog darivanja krvi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U društvu objašnjavaju kako će se ovomjesečne akcije odvijati od ponedjeljka, 13. lipnja do ponedjeljka 20. lipnja i to četiri dana u prostorijama društva u Ulici braće Radić 7 u Koprivnici te u općinskim društvima Crvenog križa Novigrad Podravski i Hlebine.

– Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zajedno sa svim darivateljima krvi pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi – 14. lipnja. Ovaj se dan obilježava u čast dr. Karla Landsteinera koji je razvio sustav određivanja krvnih grupa, a rođen je 14. lipnja 1868. godine. Svjetski dan darivatelja krvi posvećen je svim humanim i plemenitim ljudima u svijetu koji daruju krv – naglašavaju.

Dodaju kako poruka obilježavanja naglašava važnost svakog darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju, a što se pokazalo i u proteklom periodu pandemije koronavirusa.

– I ovom se prigodom želi istaknuti i javno zahvaliti darivateljima krvi za njihov doprinos u dobrovoljnom i neplaćenom darivanju krvi u cilju opskrbe nacionalnog zdravstvenog sustava s dostatnim količinama sigurne krvi i krvnih pripravaka. Uloga mladih dobrovoljnih darivatelja krvi je od neprocjenjive važnosti, onih koji su sada darivatelji krvi, a posebno za budućnost onih mladih koji dolaze i koji će postati dobrovoljni darivatelji krvi – zaključuju.


Raspored akcija dobrovoljnog darivanja krvi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica:

  • 13. lipnja (ponedjeljak) od devet do 12 sati i od 12:30 do 16 sati u prostorijama društva
  • 14. lipnja (utorak) od 10 do 13 sati i od 13:30 do 17 sati također u prostorijama društva
  • 15. lipnja (srijeda) od 11 do 14 sati i od 14:30 do 17:30 u prostorijama društva
  • 17. lipnja (petak) od 13 do 16 sati u prostorima Vatrogasnog doma u Novigradu Podravskom
  • 20. lipnja (ponedjeljak) u prostorima društva od devet do 12 sati te u Hlebinama od 13:30 do 15:30 u društvenom domu
zatvori