Nedjelja, 28. travnja 2024.

DODIJELJENA SREDSTVA Na krovove gradskih škola ugradit će se solarne elektrane

Gradu Koprivnici dodijeljena su bespovratna sredstva za ugradnju fotonaponskih elektrana na krovovima Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Osnovne škole Braća Radić i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Iz Gradske uprave izvijestili su kako su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Regionalna energetska agencija Sjever, a riječ je o projektu “One Sun Connecting North and South” koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa “Energija i klimatske promjene”. Spomenuli su kako je Regionalna energetska agencija Sjever ujedno i nositelj projekta, a Grad Koprivnica sudjeluje kao projektni partner.

Zadovoljan nakon potpisivanja ugovora bio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti i iskoracima u održivom razvoju desetljećima. S ovime, s jedne strane pokazujemo koliko štitimo okoliš, a s druge strane s proaktivnim politikama, zahvaljujući kvalitetnim timovima koje imamo unutar Gradske uprave, doprinosimo tome da dižemo energetsku učinkovitost i neovisnost na još veću razinu – rekao je.

Spomenimo da je ukupna vrijednost projekta milijun eura, ukupni troškovi za Koprivnicu iznose oko 125.000 eura, dok je iznos bespovratnih sredstava oko 105.000 eura. Razdoblje provedbe je od 1. lipnja ove godine do 30. travnja 2024. godine.

zatvori