Srijeda, 15. svibnja 2024.

Članovi Športske udruge slijepih Podravina ostvarili odlične rezultate u Srbiji

Članovi Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina proteklog su se tjedna natjecali na 21. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne u Apatinu u Srbiji.

Kako je poručila predsjednica udruge Vesna Babić, Hrvatska je nastupila s 15 natjecatelja, pet žena i 10 muškaraca, među kojima je troje članova bilo iz Koprivnice.

– Hrvatska reprezentacija ukupno je osvojila 13 medalja, od kojih pet medalja pripada članovima naše udruge. Ivica Ferenčić, prošlogodišnji europski prvak, u Koprivnicu nosi dva zlata i dva srebra. Ferenčić je osvojio zlato u pojedinačnom plasmanu i mixu te srebro u kombinaciji i ekipno. Iva Šola je sa ženskom ekipom osvojila broncu, a u kombinaciji je zauzela šesto mjesto. Za reprezentaciju je nastupao i Marijan Črneli koji je u pojedinačnom plasmanu bio šesti, dok je u kombinaciji ukupno peti – objasnila je.

Dodajmo da je uspješan nastup njihovih kuglača još jednom pokazao kako invaliditet nije prepreka za ostvarivanje odličnih rezultata, jedino što je potrebno je marljiv rad i mnogo uloženog truda i vremena.

zatvori