Četvrtak, 2. svibnja 2024.

AKCIJA U TIJEKU Policija pojačano nadzire vozače teretnih automobila i autobusa

Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća koje su izazvali vozači teretnih automobila i autobusa, a posebice stradavanje osoba u ovim nesrećama, do 19. lipnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodi se pojačani nadzor.

U policiji objašnjavaju kako su od siječnja do svibnja ove godine vozači teretnih automobila skrivili 71 prometnu nesreću u kojima su ozlijeđena dva vozača, dok je pod utjecajem alkohola bilo sedam vozača. Vozači autobusa izazvali su četiri nesreće.

– Nadzirat će se tehnička ispravnost vozila, važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranja, smještaj tereta, nadzor najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja, alkoholiziranost vozača, posjedovanje valjane vozačke dozvole, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela, poštivanje odredbi Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Promet će se nadzirati na svim cestama pri čemu će se pozornost posvetiti autobusima kojima se organizirano prevoze djeca – naglašavaju u policiji.

Spominju i kako se nadzor istovremeno provodi na području ostalih policijskih uprava, odnosno u svim zemljama članicama Europske unije. Sankcionirat će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa, zaključuju.

zatvori