Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] VRHUNAC SEZONE Starigrad u završno kolo ulazi s bodom prednosti, Bregovcima neće biti lako

Ovog vikenda očekuje nas završnica Druge županijske nogometne lige.

Kolo koje je igrano proteklog vikenda dodatno je zakompliciralo utrku za naslov prvaka, a sve su oči uprte u dva kluba – prvoplasirani Starigrad koji broji 51 bod te bregovsku Mladost s 50 bodova. Bez sumnje možemo reći kako je Starigrad u velikoj prednosti; osim što broji bod više, ovog vikenda odlazi na gostovanje u Torčec gdje će igrati s pretposljednjim Podravcom. Naravno, Podravec se neće predati bez borbe, no Starigrad je na korak do titule. Dodatan vjetar u leđa igračima Starigrada je i pobjeda od 5:0 protiv Rudara iz Glogovca u prošlom kolu, i to na novootvorenom igralištu.

>> FOTO [2. ŽNL] Starigrad pobijedio Rudar iz Glogovca, utrka za naslov prvaka se nastavlja

>> FOTO [2. ŽNL] Prugovac pobijedio bregovsku Mladost i dodatno zakomplicirao utrku za naslov prvaka

Kada je pak riječ o bregovskoj Mladosti, ona je u prethodnom kolu na domaćem terenu izgubila od Prugovca rezultatom 2:3 te tako ispustila važne bodove. Sada će put Sokolovca gdje će se sukobiti s petim Sokolom. Ako Bregovci žele osvojiti naslov, moraju računati na poraz ili remi Starigrada, ali pritom i na vlastitu pobjedu. Ako pak Starigrad izgubi, a Mladost remizira, obje momčadi imat će isti broj bodova, a prvaka će odlučiti dodatna tablica od rezultata koje su u međusobnim utakmicama postigli klubovi. Plasman na dodatnoj tablici utvrđuje se zbrojem osvojenih bodova, no ako je zbroj bodova jednak odlučuje razlika danih i primljenih golova. Ako je pak i ova razlika jednaka, odlučuje veći broj postignutih golova u gostima. Ako obje momčadi pobjede ili izgube, prvak je Starigrad s obzirom na bod prednosti. Starigrad je prvak i ako remizira, a Mladost izgubi. Valja naglasiti i kako trećeplasirani Prugovac broji 47 bodova uz gol razliku +24.

Baš će Prugovac kod kuće dočekati 11. Gornju Rijeku. Kao što smo spomenuli, u prošlom je kolu Prugovac pobijedio bregovsku Mladost, dok je Gornja Rijeka pobijedila Podravec 5:2.

Omladinac će u Herešinu zaigrati s Goškom. Omladinac je četvrti na tablici, za vikend je pobijedio Čvrstec, a zasigurno će željeti prvenstvo zaključiti pobjedom. Gošk je pak osmi i u prošlom je kolu s 1:0 svladao Sokol.

Kada je riječ o ostalim susretima, snage će još odmjeriti Hrvatski bojovnik i Čvrstec, Prekodravac i posljednjeplasirani Fugaplast te Prugovac i Gornja Rijeka. Gotovo sve utakmice igraju se u nedjelju u 17 sati, jedino će nogometaši Hrvatskog bojovnika i Čvrsteca te Prekodravca i Fugaplasta na travnjake istrčati sat vremena ranije.


Raspored igranja 26. kola Druge županijske nogometne lige:

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori