Petak, 26. travnja 2024.

Završena provedba projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM

Koprivnička inicijativa volontera i aktivista protekla 24 mjeseca, odnosno od 29. svibnja 2020. godine bila je nositelj projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 1.553.566,67 kuna kroz koji je, s partnerima Gradom Koprivnica i Pučkim otvorenim Učilištem Koprivnica i 16 organizacija civilnog društva vrijedno radila na infrastrukturnoj i programskoj revitalizaciji Doma mladih Koprivnica iz pasivnog javnog prostora u aktivan društveni centar.

Grad Koprivnica i Udruga KOPRIVA prilagodili su i adaptirali prostor za provedbu projektnih aktivnosti kroz koju se opremio ured za potrebe provedbe projekta, namjestio co – working prostor za korisnike Doma mladih Koprivnica, izvršeni manji adaptacijski zahvati usmjereni na prilagodbu i funkcionalnost samog prostora za osobe s invaliditetom te opremljeno gledalište i kupljena tehnička oprema potrebna za održavanje programa u revitaliziranom prostoru

Kroz provedbu 224 aktivnosti usmjerenih na podizanje kvalitete života građana te društvene i kulturne ponude Koprivnice poput ekoloških radionica, edukacija s područja zdrave prehrane, brige o zdravlju i okolišu, poticanja na rekreaciju i zdravi život, razvoj novih vještina i kompetencija, razvoj kritičkog mišljenja, građanskih kompetencija i kulture volontiranja, filmskih i dokumentarnih večeri, čitateljskih klubova, likovnih ili dramskih radionica sudjelovalo je 1.693 korisnika što je iznimna brojka uzevši u obzir da se početak provedbe projekta poklopio sa pandemijom COVID -19 virusa što je uvelike utjecalo na sva društvena događanja.

Projekt se uvelike oslanjao i na volonterski angažman na brojnim radionicama na kojima je aktivno sudjelovalo 67 volontera koji su odradili 962 volonterska sata te na taj način uvelike potpomogli uspješnu provedbu projekta.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica kao partner na projektu rukovodio je radom Tima za osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa. koji je u suradnji sa vanjskim stručnim suradnikom dr.sc. Krešimirom Buntakom i kroz zajednički rad sa predstavnicima organizacija civilnog društva koje sudjeluju u provedbi projekta metodom analize i fokus grupa osmislio Strategiju sudioničkog upravljanja sa razrađenim modelima buduće transformacije i upravljanja prostorom Doma mladih kako bi se povećala njegova društvena iskoristivost.

“Projekt KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u vrijednosti od 1.553.566,67 kn.”

Izvor: Udruga Kopriva
zatvori