Srijeda, 2. listopada 2024.

VIKEND NADZOR Na podravsko-prigorskim cestama 10 prometnih nesreća

Tijekom vikenda je na podravsko-prigorskim cestama zabilježeno 10 prometnih nesreća te je sankcioniran 291 prometni prekršaj.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je u prometnim nesrećama ozlijeđeno sedam osoba, a vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreće.

>> FRONTALNI SUDAR U teškoj prometnoj nesreći ozlijeđeno troje odraslih i dvoje djece

Što se tiče prometnih prekršaja, najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 16:30 u Đurđevcu kod 49-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,44 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju u 12:16 u Svetom Ivanu Žabno kada se vozač motocikla kretao brzinom od 122 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da tijekom pojačanog nadzora prometa nisu zatečeni recidivisti. Jedan vozač bio je uhićen, a žurni prekršajni postupak proveden je nad jednim vozačem dok su četiri vozača smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Izvršen je i nadzor 48 mlada vozača.

– Mladi vozači počinili su tri prometna prekršaja te prouzročili dvije prometne nesreće – zaključuju u policiji.

Slušaj uživo
zatvori