Nedjelja, 28. travnja 2024.

VIKEND NADZOR Dvije nesreće izazvali pijani vozači, alkoholni rekorder uhvaćen na biciklu s 2,32 promila

Na podravsko-prigorskim prometnicama tijekom produženog vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća, a sankcionirano je 248 prometnih prekršaja.

Kako stoji u izvještaju Policijske uprave koprivničko-križevačke, u četiri prometne nesreće jedna osoba je zadobila teške, a tri osobe lake tjelesne ozljede. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno pretjecanje i nepropisno kretanje. Dvije prometne nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola.

Najviše prometnih prekršaja, njih 162, vezano je uz prekoračenje dopuštenih brzina kretanja. Uz to, zabilježeno je 20 vožnji pod utjecajem alkohola, 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 22:50 u Starogradskoj ulici u Reki kod 39-godišnjeg vozača bicikla koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,32 promila.

>> S 2,32 promila pao s neispravnog bicikla i ozlijedio se

Najveća brzina kretanja evidentirana je pak u petak u 14 sati u Bukovju Križevačkom gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 112 kilometara na sat iako je ograničenje 50.

Dva vozača bila su uhićena, protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom pojačanog nadzora prometa kontrolirana su i 34 mlada vozača, a oni su počinili sedam prometnih prekršaja.

zatvori