Subota, 4. svibnja 2024.

Tri nesreće prouzročili pijani vozači, u jednoj od njih ozlijeđena nedužna vozačica drugog automobila

Tri prometne nesreće na koprivničkom području prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Najprije je jučer oko 15:30 u mjestu Goričko kod Koprivničkog Ivanca 24-godišnji vozač uslijed neprilagođene brzine sletio van kolnika u desni odvodni kanal i prednjim dijelom vozila udario u stablo čempresa.  Upravljao je osobnim automobilom Golf koprivničke registarske oznake u smjeru Kunovca pod utjecajem alkohola od 2,28 promila. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak, izvijestila Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Druga prometna nesreća dogodila se oko 21:05 kada je 50-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom BMW koprivničke registarske oznake krećući se Zagrebačkom ulicom u smjeru Ulice Ivana Česmičkoga.

– Dolaskom do raskrižja s Vinogradskom ulicom uslijed neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udario je u stražnju stranu osobnog automobila Opel koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 43-godišnja vozačica, a koja je prethodno zaustavila vozilo radi skretanja ulijevo u Vinogradsku ulicu, a radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera – objasnili su u policiji.

U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena. Vozač se odbio podvrgnuti alkotestiranju te mu je u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Vozač je smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Treća prometna nesreća dogodila se noćas oko 1:50 u Koprivničkom Ivancu gdje je 21-godišnji vozač vozio osobni automobil Hyundai koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,28 promila. Kretao se Vinogradskom ulicom u smjeru mjesta Goričko.

– Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika i prednjom stranom vozila udario u stražnju stranu osobnog automobila Peugeot koprivničke registarske oznake koji se nalazio propisno parkiran na kolnom ulazu kuće – piše u policijskom priopćenju.

Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori