Subota, 21. svibnja 2022.

SJAJNA INICIJATIVA ‘Jezičnim caféom’ koprivnička knjižnica raseljenim Ukrajincima olakšava svladavanje barijere u komunikaciji

Knjižnica i čitaonica Fran Galović pokrenula je novi program “Jezični café” čiji je cilj lakše savladavanje jezične barijere za raseljene stanovnike Ukrajine koji žive u Koprivnici.

Kako govore u knjižnici, program je osmišljen kao ležeran razgovor između volontera i Ukrajinaca o svakodnevnom životu i svakodnevnim situacijama kako bi lakše savladali osnove hrvatskoga jezika.

– Ovim putem pozivamo sve zainteresirane Ukrajince da se jave u Odjel za odrasle koprivničke knjižnice i dogovore termin. Osim toga pozivamo i sve zainteresirane osobe koje su spremne uložiti svoje slobodno vrijeme, a znaju ukrajinski ili ruski jezik, da se jave knjižničarima u Odjelu za odrasle kako bismo ih uključili u provođenje programa. U obzir dolaze i osobe koje dobro vladaju engleskim jezikom koje ćemo onda povezati s Ukrajincima koji imaju dobro znanje iz engleskoga jezika – ističu.

Spomenimo i da je odlukom ravnatelja knjižnice o besplatnoj članarini raseljenim stanovnicima Ukrajine omogućeno besplatno korištenje knjižničnih usluga.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović