Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Policija provela pojačani nadzor pijanih i drogiranih vozača, rekorder 49-godišnjak koji je usred bijela dana s gotovo tri promila sjeo za volan

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 4. do 10. svibnja proveden je pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu.

U policiji govore kako je tijekom provedbe akcije sankcionirano ukupno 444 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega je bilo 45 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je 9. svibnja u 14:40 u Koprivnici na Peteranskoj cesti kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,89 promila – naglašavaju.

Uz to, 6. svibnja u 19:50 u Koprivnici u Ulici Željka Selingera zatečen je 42-godišnji vozač osobnog automobila koji je nedozvoljeno posjedovao manju količinu droge kokain i hašiš. Odbio je testiranje na prisustvo droga, a napuhao je 0,85 promila.

U policiji dodaju i kako je tijekom akcije iz prometa isključeno 45 vozača te su oduzete 23 vozačke dozvole.

– Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće u kojima je zabilježena materijalna šteta. Tijekom akcije tri vozača su uhićena, jedan je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nad dva vozača su provedeni žurni prekršajni postupci – zaključuju.

zatvori