Nedjelja, 29. rujna 2024.

Osuđen mladić koji je u Kunovec Bregu pijan skrivio tešku nesreću u kojoj je poginula djevojka, državno odvjetništvo smatra da je kazna preblaga

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi 23-godišnjak proglašen krivim zbog izazivanja teške prometne nesreće u Kunovec Bregu u kojoj je život izgubila 25-godišnjakinja.

Kako stoji u priopćenju, mladić je proglašen krivim da je 13. kolovoza prošle godine oko ponoći vozio osobni automobil s više od 1,4 promila alkohola u organizmu i zbog toga nije bio u stanju držati svoje vozilo na desnoj prometnoj traci pa je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku i udario u osobni automobil koji je iz suprotnog smjera vozila 25-godišnjakinja. U sudaru je 25-godišnjakinja zadobila mnogostruke teške ozljede od kojih je preminula.

>> OPTUŽNICA Pijani 22-godišnjak izazvao sudar u Kunovec Bregu u kojemu je smrtno stradala djevojka, objavljeno za što ga se tereti

>> Preminula mlada vozačica koja je noćas sudjelovala u prometnoj nesreći kod Koprivnice

– Okrivljeniku je izrečena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci te sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju tri godine duljem od izrečene kazne zatvora. Državno odvjetništvo smatra da su izrečena kazna zatvora i sigurnosna mjera preblage jer ne postoje naročito olakotne okolnosti za okrivljenika koje mogu opravdati izricanje kazne zatvora ispod zakonom propisane donje granice – navedeno je u priopćenju.

U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izreknu kazna zatvora i sigurnosna mjera u duljem trajanju.

Izvor: PU koprivničko-križevačka
Izvor: PU koprivničko-križevačka
Slušaj uživo
zatvori