Utorak, 14. svibnja 2024.

Osnovnoškolka Leona Salajpal nagrađena na plesnom likovnom natječaju

Učenica 4.c razreda Osnovne škole Braća Radić Leona Salajpal nagrađena je za svoj rad na likovnom natječaju “Veseli ritam pokreta”.

Kako govore u ovoj koprivničkoj školi, riječ je o natječaju koji su objavili Osnovna škola Ladimirevci i Mažoretkinje grada Valpova povodom održavanja Osme smotre amaterskog plesa i likovnih radova. Poziv je bio upućen svim dječjim vrtićima i osnovnim školama u Republici Hrvatskoj i šire, kao i članovima plesnih udruga.

– Cilj je afirmirati dječje likovno stvaralaštvo uz korelaciju likovne, glazbene i plesne kulture. Važno je bilo da djeca u likovnim radovima u likovnoj tehnici po izboru istaknu važnost i skladnost plesnog izričaja – objašnjavaju i dodaju kako je ovogodišnji natječaj imao zadatak potaknuti učenike na kreativno i likovno izražavanje uz stručno vodstvo učitelja ili odgajatelja uz poštivanje zadanog motiva – putovanje kroz rasplesanu zemlju.

Na natječaj je pristiglo 319 likovnih radova, a prema prosudbi povjerenstva izabrano je 18 najuspješnijih likovnih radova. Među najuspješnijim radovima nagrađen je upravo Leonin rad. Njena mentorica bila je učiteljica Vesna Mlinarić, zaključuju u školi.

Izvor: OŠ Braća Radić
Izvor: OŠ Braća Radić
zatvori