Petak, 26. travnja 2024.

ODLIČNA VIJEST Učenica Marta Kiš državna je prvakinja 64. natjecanja mladih tehničara

Učenica Osnovne škole Đuro Ester Marta Kiš osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara koje je u Primoštenu održano od 2. do 4. svibnja.

Iz Gradske uprave su poručili kako su organizatori natjecanja bili Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim Marte u području graditeljstva, koprivničku su školu predstavljale Nika Zemljak u području modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina te Lara Blažeković u području fotografije.

– U Martinoj kategoriji natjecala su se 23 učenika. Zadatak je bio izraditi maketu moderne kuće. Rad koji je Marta izradila te pisana provjera i sama obrana rada ocjenjeni su najboljim. Učenica je kao nagradu osvojila desetodnevno ljetovanje u ljetnoj školi Centra tehničke kulture u Kraljevici – objasnili su.

Nika Zemljak osvojila je peto mjesto, a u njezinoj kategoriji natjecala su se 24 učenika. Nika je u sklopu natjecanja izrađivala stolnu policu koju je dodatno i funkcionalno uredila.

– U kategoriji fotografije za uzrast učenika od petog do osmog razreda natjecalo se 25 učenika, a Lara Blažeković je osvojila 16. mjesto. Njezin zadatak bio je izraditi fotografiju na zadanu temu, napraviti plakat i prezentirati ga – zaključili su u Gradu i dodali kako je mentorica učenicima bila Tijana Martić.

Izvor: Grad Koprivnica
zatvori