Petak, 26. travnja 2024.

Luka Brunec i Martin Mark Kranjčević iz Obrtničke škole Koprivnica sudjelovali na državnom natjecanju ‘Worldskills Croatia’

Nakon što su postigli sjajne rezultate na županijskim i međužupanijskim natjecanjima, dvoje učenika trećih razreda trogodišnjih programa Obrtničke škole Koprivnica plasiralo na najveće Državno natjecanje učenika strukovnih škola “Worldskills Croatia 2022.” koje se održavalo u Zagrebu.

– Učenik trećeg razreda zanimanja soboslikar-ličilac Luka Brunec natjecao se u disciplini soboslikarstva, dok se učenik Martin Mark Kranjčević smjera kuhar natjecao u disciplini kuharstva. Učenici su na ovom natjecanju radili više modula te su postigli dobre rezultate, a mentori su im bili stručni učitelji Grozdana Bohorč i Tomislav Latin – poručuju iz škole.

Dodaju da je natjecanje “Worldskills Croatia” najveće natjecanje učenika strukovnih škola u Hrvatskoj, a organizira ga Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

– Ono okuplja strukovne i osnovne škole, ali i partnere i poslodavce, stoga su mu najvažniji ciljevi promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te povećanje zapošljivosti učenika koji su završili strukovne škole – zaključuju.

Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
zatvori