Subota, 11. svibnja 2024.

Koprivnički šahisti postigli zapažene rezultate na brzopoteznom turniru u Starigradu

U Domu kulture u Starigradu održan je tradicionalni brzopotezni šahovski turnir Gospodar svibnja 2022. na kojemu su članovi Športskog šahovskog kluba Koprivnica postigli zapažene rezultate.

Kako su poručili iz koprivničkog kluba, na turniru je nastupilo 76 igrača, od kojih 60 na A-turniru i 16 na turniru do 10 godina.

– Najbolje plasirani koprivnički šahisti bili su Jan Horčička koji je osvojio osmo, Matej Zadro 10., a Pavao Keglević 13. mjesto. Jan Horčička bio je ujedno i najuspješniji kadet turnira – naglasili su.

Nastavili su kako je pobjednik A-turnira FIDE majstor Bogdan Božinović iz Zagreba, drugi je bio Darko Šardi iz Mihovljana, a treći Viktor Šalamon iz Đurđevca. Zdravko Dotlić iz Karlovca bio je najbolji veteran, a Marina Videković iz Križevaca najuspješninja šahistica na turniru.

– Na turniru do 10 godina prvi je bio Ivan Kolarić iz Novog Virja, drugi Jakov Friščić iz Ivanca i treći Ivan Zagrajski iz Koprivnice – spomenuli su i zaključili kako se turnir boduje za međunarodnu brzopoteznu rejting listu.

Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
zatvori