Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Koprivnički atletičari ostvarili odlične rezultate u prvom kolu HALS-a

Članovi Atletskog kluba Koprivnica u subotu su bili uspješni u prvom kolu HALS-a za starije kategorije.

Kako su poručili iz kluba, natjecanje se održavalo u Čakovcu.

– Dora Lovrinović je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila prvo mjesto na 80 metara prepone i treće mjesto u skoku u vis. Uspješna je bila i Zara Rupčić koja je u istoj kategoriji osvojila deveto mjesto na 200 metara i 13. mjesto u bacanju vortexa. Matea Cenko je u istoj kategoriji osvojila 18. mjesto, a Lana Grudić 14. mjesto. U kategoriji mlađih kadeta nastupio je Dorian Držanić koji je osvojio šesto mjesto na 800 metara, dok je mix štafeta 4×60 metara mlađih kadeta i kadetkinja u sastavu Zara Rupčić, Petar Slavinić, Luka Kolonić i Dora Lovrinović osvojio drugo mjesto – objasnili su.

Luka Kolonić je u kategoriji kadeta osvojio sedmo mjesto na 200 metara i peto mjesto u skoku u dalj, dok je Petar Slavinić u istoj kategoriji završio na četvrtom mjestu u bacanju vortexa i 13. mjestu na 200 metara.

– U kategoriji kadeta nastupio je Lukas Petrić koji je na 300 metara osvojio deveto mjesto i četvrto mjesto u bacanju kugle od četiri kilograma. Ivan Bebek je u istoj kategoriji osvojio četvrto mjesto na 100 metara prepone i šesto mjesto u skoku u dalj. U istoj kategoriji Jakov Jurić našao se na prvom mjestu u bacanju koplja i drugom mjestu u bacanju kugle – poručili su.

Dodaju da je Patricija Mlinarić u kategoriji kadetkinja bila 11. u skoku u vis i 28. na 300 metara, Ivana Cenko je u istoj kategoriji osvojila 10. mjesto na 100 metara prepone i peto mjesto u bacanju diska. Disk je u istoj kategoriji bacala i Martina Forjan koja je osvojila četvrto mjesto.

Mix štafeta kadeta i kadetkinja u sastavu Martina Forjan, Ivan Bebek, Lukas Petrić i Ivana Cenko osvojila je drugo mjesto.

Josipa Mikulec je u kategoriji mlađih juniorki bacala disk te osvojila drugo mjesto, dok je Anja Slavinić u istoj kategoriji osvojila 10. mjesto na 300 metara. Nastupala je i Tara Rušak koja je završila na osmom mjestu na 1.000 metara.

Dodajmo da je seniorka Tena Šaško osvojila drugo mjesto u skoku u vis.

zatvori