Utorak, 15. listopada 2024.

FOTO Županijski Savjet za umirovljenike održao tribinu o ulozi društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije održao je tribinu “Uloga društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe na području Koprivničko-križevačke županije”.

Kako su priopćili iz Službe ureda župana, tribina je održana u prostorima Udruge matice umirovljenika Koprivnica, a okupljenima se uvodno obratio predsjednik savjeta Željko Pintar naglasivši važnost informiranja osoba treće životne dobi o svim temama od njihovog interesa.

– Cilj obilježavanja ovog dana je naglasiti važnost obitelji kao ključnog elementa svakog društva, odnosno potaknuti djelovanje društva u korist obitelji, kao i donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji. U današnje vrijeme, kada obitelj vrlo često nema vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu, toleranciji i ljubavi, važno je spoznati koliko je obitelj važna i koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, ali i bake i djedovi – istaknuli su.

Predsjednik Pintar je dodao kako je generacija umirovljenika mnogo uložila u ovo društvo te zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život zajednice. Ujedno je zahvalio Županiji na podršci, kao i županijskim zdravstvenim ustanovama te predstavio aktivnosti koje su proveli. Na kraju je naglasio kako će se sljedeća tribina održati 17. svibnja u Đurđevcu u 10 sati u prostorima Doma Mladen Markač.

Čestitkama su se pridružili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik udruge Slavko Dedi, a tribini je prisustvovala i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla sa suradnicima, kao i predstavnice Doma za starije i nemoćne Koprivnica. Temu tribine predstavila je koordinatorica za palijativu iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marina Međimorec, dok su podršku događanju pružile i članice udruge izložbom rukotvorina.

Slušaj uživo
zatvori