Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Vatrogasna zajednica grada Koprivnice obilježila Dan vatrogasaca

Blagdan svetog Florijana i Međunarodni dan vatrogasaca obilježen je u Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice.

Događaju su prisustvovali predsjednici i zapovjednici gradskih dobrovoljnih društava te zapovjednica Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Jasminka Jakupec.

Kako je poručila izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Sonja Markić, svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je gostima zahvalio na dobroj suradnji i spremnosti na pomoć u bilo kojem trenutku.

– Nakon prijma dobrovoljni vatrogasci iz Starigrada, Draganovca, Željezničara i Podravke okupili su se na svetoj misi u crkvi Svete Majke Terezije u Starigradu, a nakon mise, župnik Ivica Puškadija blagoslovio je novo kombi vozilo i vatrogasnu prikolicu koje će Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad koristiti na intervencijama – objasnila je Markić.

Dodajmo da je nakon posvećenja u župnom uredu održan prigodni domjenak, a podijeljena su i uvjerenja članovima društva Starigrad – Sonji Cvek i Sonji Markić za ispitanog vatrogasca, Željku Pavešiću za vatrogasnog dočasnika, a Đino Cikač dobio je spomenicu za 20 godina rada u dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

zatvori