Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge napreduje punom parom

Napreduju radovi rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na relaciji Križevci – Koprivnica – državna granica.

Kako su podsjetili iz koprivničke Gradske uprave, radovi na području grada obuhvaćaju, osim same pruge i izgradnju brojnih popratnih objekata i prometne infrastrukture, čime će promijeniti i poboljšati uvjeti i sigurnost na prometnicama. Koprivnički željeznički kolodvor očekuje temeljita obnova, a kolodvor u Mučnoj Reki postat će stajalište.

– Od Đelekovečke ceste prema Peteranskoj cesti gradi se nadvožnjak, a jedan će se graditi prema Zagrebačkoj ulici. Pružni prijelaz Čarda planira se zatvoriti te će tamo biti pješačko-biciklistički pothodnik. Podvožnjak će biti i ispod pruge u Pavelinskoj ulici prema Ulici Ivana Česmičkog. Projektom su obuhvaćeni radovi rekonstrukcije kolodvora Lepavina, izgradnje kolodvora Novo Drnje, rekonstrukcije stajališta Majurec, Carevdar, Vojakovački Kloštar i Sokolovac te izgradnje novoga u Peterancu – naglasili su i dodali kako se ukupno gradi ili je u planu sedam mostova, dva vijadukta, galerija, prolaz za divlje životinje, osam cestovnih nadvožnjaka, tri podvožnjaka i devet pothodnika.

Spomenuli su i kako su radove obišli predstavnici Upravnog odjela za prostorno uređenje, Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Grada Koprivnice te predstavnici Komunalca.

– Nakon završetka radova krajem 2023. godine putovanje će biti mnogo brže i udobnije. Očekivana brzina će biti 160 kilometara na sat s ograničenjem od 150 u Lepavini i 100 u Koprivnici jer se radi o gradskim područjima sa specifičnim ograničenjima – zaključili su u Gradu.

Slušaj uživo
zatvori