Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Rasinjski vatrogasci obilježili Međunarodni dan vatrogasaca i Dan sv. Florijana

Članice i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rasinja zajedno s kolegama vatrogascima iz DVD-a Subotica Podravska, već su tradicionalno obilježili Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Florijana.

Nakon postrojavanja ispred vatrogasnog doma u Rasinji koje je izvršio zapovjednik DVD-a Rasinja Antonio Namjesnik, 30-ak je vatrogasaca krenulo prema Župnoj crkvi Našašća svetog Križa u Rasinji. Nakon svete mise rasinjski su se vatrogasci, paljenjem svijeća kod spomen obilježja na groblju u Rasinji, prisjetili i članova koji više nisu među njima – poručili su iz DVD-a Rasinja.

– Na blagdan našeg zaštitnika željeli smo Bogu prinijeti zahvalu za vatrogasce i njihova zalaganja za sigurnost i dobrobit naše zajednice. Biti vatrogasac je čast i dar. Vatrogasci su ljudi koji su u svakom trenu spremni pomoći, uz žrtvu i odricanje daruju se za drugoga – tom je prilikom istaknuo predsjednik DVD-a Rasinja Davor Tetec.

Zapovjednik DVD-a Rasinja, Antonio Namjesnik, zahvalio je vatrogascima na hrabrosti kojom sigurnost drugih stavljaju ispred vlastita komfora, na spremnost da čine dobro, na ustrajnost da čuvaju tradiciju vatrogastva i trudu koji postaje uzor mlađim naraštajima.

zatvori