Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Predstavnici društava Crvenog križa na prijamu kod župana: Na nas se uvijek može računati u bilo kojoj izvanrednoj situaciji

Obilježava se Tjedan Crvenog križa te Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Tim je povodom i koprivničko-križevački župan Darko Koren održao prijam za predstavnike županijskog i gradskih društava Crvenog križa, poručili su iz Službe ureda župana.

Koren je predstavnicima Crvenog križa zahvalio na odličnoj suradnji te im čestitao na svim postignućima koja su rezultat njihovog djelovanja, posebno istaknuvši doprinos volontera i dobrovoljnih darivatelja krvi.

– Poznato je da je naša županija već godinama u državnom vrhu po broju doza darovane krvi na broj stanovnika, što nije slučajnost nego je rezultat rada svih vas u sustavu Hrvatskog Crvenog križa te vam od srca zahvaljujem na tom angažmanu, kao i darivateljima na plemenitosti i humanosti. Biti dio Crvenog križa je poziv, trajno opredjeljenje i način života, a važno je istaknuti i vaše sudjelovanje u županijskom sustavu civilne zaštite. Izuzetan ste doprinos dali u ovim kriznim vremenima, posebno u pandemijskoj krizi, prilikom cijepljenja na punktovima i bili od pomoći zdravstvenim djelatnicima. Sada smo u jednoj drugoj vrsti društvene prijetnje, svi osjećamo posljedice rata u Ukrajini, te je važna vaša uloga u zbrinjavanju raseljenih osoba kojima osiguravate adekvatnu pomoć – kazao je župan dodavši kako je primitak ovogodišnje županijske zahvalnice još jedna potvrda njihovog uspješnog rada.

Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus kazala je kako su članovi i volonteri uvijek spremni za akciju i pomoć ljudima u potrebi.

– Brinemo i za mlade i starije, sada su nam posebno u fokusu raseljene osobe s ukrajinskog područja, a na nas se uvijek može računati u bilo kojoj izvanrednoj situaciji. Prvi smo po darivanju krvi već 10 godina, radimo na animiranju mladih za edukaciju o prvoj pomoći, održavamo natjecanja, a osnovali smo i Klub dijabetičara Slatko srce te nas čeka raspisivanje natječaja kako bismo još više mogli biti na usluzi građanima – naglasila je.

Čestitkama i zahvalama pridružili su se i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Dubravka Jaković, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec te predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec, koji su također govorili o aktivnostima koje provode, posebno istaknuvši pomoć raseljenim osobama s područja Ukrajine.

zatvori