Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Održano tradicionalno predstavljanje udruga općine Rasinja

Vrijedne udruge koje djeluju na području općine Rasinja predstavile su se mnoštvom svojih proizvoda na uređenim štandovima 1. svibnja 2022. godine.

Prisutnima se na početku obratio načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, zaželio ugodan boravak i druženje uz bogatu gastronomsku ponudu te je ujedno svima čestitao Međunarodni praznik rada.

Komisija u sastavu Danijela Čošić, Đuro Lovnički i Milorad Crljenica ocijenila je najbolji grah i paprikaš, a ocjenjivala se boja, okus, miris i gustoća. Prvo mjesto u spremanju graha pripalo je Udrugi vinogradara i vinara Sovilnjak Rasinja, drugo mjesto osvojila je ekipa VZ i DVD-a Rasinja, dok je treće mjesto pripalo ekipi Udruge umirovljenika matice Općine Rasinja.

Prvo mjesto za spremljeni paprikaš osvojila je ekipa LU Vepar Rasinja, drugo mjesto pripalo je ekipi LD Vepar Veliki Poganac, a treće mjesto osvojila je ekipa LU Zec Kuzminec.

Pehare pobjednicima uručili su načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman i predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimir Fajfarić nakon čega je nastavljeno druženje uz degustaciju pripremljenih delicija.

zatvori