Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: KUPID-u JE DOŠAO KRAJ Kerovec: Proveli smo više od 200 aktivnosti za više od 1.600 korisnika

Dvogodišnji projekt KUPID – Koprivničke udruge ponovno imaju dom priveden je kraju.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg se revitalizirao Dom mladih Koprivnica, provedeno je više od 200 aktivnosti u suradnji sa 16 udruga suradnica i partnerima Gradom Koprivnica i Pučkim otvorenim učilištem te je ujedno razvijena i Strategija daljnjeg sudioničkog
upravljanja prostorom.

Voditelj projekta Alen Kerovec istaknuo je da su s revitalizacijom prostora Doma mladih počeli u prvom lockdownu.

– Bilo nam je izazovno i teško jer smo cijelo vrijeme radili uz COVID restrikcije, ali na kraju smo prezadovoljni. Udruga Kopriva je bila nositelj, ali projekt je s nama provodilo još 12 koprivničkih udruga i četiri udruge izvana. Proveli smo 224 aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od 1.600 korisnika. Jedan od najvećih uspjeha ovog projekta su naši volonteri kojih je bilo 67 – objasnio je Kerovec i dodao da u budućnosti planiraju napraviti centar znanja na zajedničkim eko vrtovima i educirati ljude.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž rekla je kako se radi o hvalevrijednom projektu koji je omogućio brojne aktivnosti i kvalitetne radionice građanima Koprivnice.

– Povučeno je više od milijun i pol kuna iz fondova Europske unije kojima se koprivnička svakodnevica doista obogatila. Opremili su i uredili jedan mali coworking prostor u kojem su se mogli okupljati, uredili su jedan kutak, a izradili su i Strategiju razvoja Doma mladih kako bismo zapravo svi mogli odabrati scenarij u kojem smjeru ga razvijati i koja je najbolja funkcija koju Dom mladih može dati – zaključila je Ostriž.

zatvori