Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Koprivnička vatrogasna zajednica DVD-u Supetar poklonila kip svetog Florijana

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić s umjetnikom Dragutinom Ciglarom Laom na blagdan svetog Florijana boravio je u Supetru na Braču gdje je svečano otkriven kip svetog Florijana, dar koprivničke vatrogasne zajednice DVD-u Supetar.

Kako je kazala izvjestiteljica zajednice Sonja Markić, na početku gradnje njihovog novog vatrogasnog doma koprivnički su si vatrogasci dali zadatak da im poklone kip nebeskog zaštitnika vatrogasaca, a kip visine dva metra od prije nekoliko dana krasi ulaz u dvorište novog vatrogasnog doma.

– Domaćini su nas ugostili, mi se potrudili da na postament postavimo spomenutu skulpturu dan uoči blagdana, koji je započeo svetom misom i polaganjem vijenca za sve poginule i umrle vatrogasce, paljenjem svijeće na grobovima pokojnih prijatelja na mjesnom groblju, a nastavio se defileom vatrogasnih vozila kroz grad, danom otvorenih vrata za sve posjetitelje novog vatrogasnog doma i otvorenjem i posvetom kipa u večernjim satima. Kao što kažu domaćini, kip je poklon, potvrda i zalog neraskidivog prijateljstva bračkih i koprivničkih vatrogasaca – rekao je Ivan Golubić koji je uz Ciglara otkrio kip.

Markić je dodala i kako se prisutnima obratila gradonačelnica Supetra Ivana Marković i zahvalila na donaciji.

– U svom obraćanju Ivan Golubić pojasnio je početke prijateljstva od samog početka pa do današnjih dana. Posebno je istaknuo potpisanu povelju tripartitno pobratimstvo DVD-a Štaglinec – Supetar i Baranjskog Petrovog Sela. U znak zahvale, predsjednik Golubić i Ciglar dobili su plakete DVD-a Supetar – zaključila je Markić.

zatvori