Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO: DVD Bilokalnik održao godišnju skupštinu, donesen program rada za tekuću godinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo u gospodarstvu Bilokalnik, inače je jedno od triju industrijskih društava koje djeluju u sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, u petak je održalo 59. izvještajnu godišnju skupštinu.

Na skupštni su podnijeta Izvješća o radu društva u 2021. godini, kao i financijsko te Izvješće nadzornog odbora, također za proteklu godinu. Nakon jednoglasnog usvajanja svih predloženih točaka od strane članova, predsjednica Ankica Bjelčić i zapovjednik Danijel Lupinski predstavili su prijedlog Programa rada te prijedlog Financijskog plana Društva za 2022. godinu, koja su bez rasprave i jednoglasno prihvaćena, poručili su iz Gradske uprave.

Dodali su da su tijekom sjednice podijeljena i priznanja. Uvjerenje o osposobljenosti za ispitnog vatrogasca dobio je Hrvoje Posavec, dok je Franji Šestaku uručena diploma za 40-godišnji uspješan rad u vatrogasnoj zajednici kojom se potvrđuje pravo nošenja i isticanja vatrogasne spomenice.

Sjednici DVD-a Bilokalnik uime Grada Koprivnice prisustvovao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal.

– Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas s vama. Čestitao bih dobitnicima ovih vrijednih priznanja te im zaželio mnogo uspješnih vatrogasnih dana. Naše društvo, naši sugrađani zbog vas i vašeg rada mogu se zaista osjećati sigurnima. Vi ste ti koji su uvijek prvi kad se pojavi neka krizna situacija i to treba stalno naglašavati. Zbog toga vam se još jednom iskreno zahvaljujem – poručio je Pal prisutnim vatrogaskinjama i vatrogascima.

Riječima zahvale i potpore članovima DVD-a Bilokalnik obratili su se zapovjednik VZG Koprivnica Hrvoje Blažeković i potpredsjednik VZG Koprivnica Željko Cvrtila.

zatvori