Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Članovi Hrvačkog kluba Podravka briljirali na turniru Croatia Open 2022.

Hrvačice i hrvači Hrvačkog kluba Podravka nastupili su na turniru za kadetski uzrast Croatia Open 2022. i postigli izvrsne rezultate.

Iz kluba su poručili kako su nastupili Jelena Mijatović, Lana Nogić i Josip Benko koji su se natjecali u konkurenciji od 100-tinjak hrvačica i hrvača iz osam država.

– U ženskoj konkurenciji i u kategoriji do 49 kilograma, kao ulazno godište po prvi puta u dresu reprezentacije nastupila je Jelena Mijatović. Jelena je natjecanje započela s porazom protiv predstavnice Nizozemske, no već u idućem kolu pobjeđuje predstavnicu Srbije. Kao drugoplasirana iz svoje grupe dobiva priliku se plasirati u finale protiv predstavnice Mađarske, prvoplasirane iz prve grupe, no nažalost starosna razlika je trenutno bila prevelika te Jelena tako završava na petom mjestu – objasnili su.

Druga klupska predstavnica Lana Nogić natjecala se u kategoriji do 57 kilograma.

– Lana je upisala pobjede protiv predstavnica Italije u prvom kolu i Mađarske u drugom, dok je u trećem kolu svoje finale osigurala protiv reprezentativne kolegice. U finalu ju je čekala druga Mađarska predstavnica koja je bila spretnija te je tako Lani ovoga puta pripalo odlično drugo mjesto i srebrna medalja – naglasili su u klubu.

Josip Benko nastupio je pak u kategoriji do 92 kilograma.

– Josip je othrvao na vrlo zavidnoj razini te je pokazao svoj puni potencijal. Sam pokazatelj njegovog natjecateljskog učinka govori i podatak da je Josip odradio cijelo natjecanje bez ijednog izgubljenog tehničkog boda, dok je svoje protivnike suvereno pobjeđivao tehničkim tušem, odnosno bodovnom razlikom od osam i više. Na putu do prvog mjesta i zlatne medalje pobjedio je češkog predstavnika, reprezentativnog kolegu, drugog češkog predstavnika i na kraju još jednog reprezentativnog kolegu – istaknuli su.

U klubu su pohvalili i Veroniku Vilk iz kategorije do 69 kilograma koja je ujedno i osvajačica brončane medalje s prošlogodišnjeg U-15 Europskog prvenstva.

– Veronika je članica hrvačkog kluba iz Slatine, no kako trenutno pohađa srednju školu u Koprivnici aktivno se priprema za natjecanja u našem klubu te nam je jako drago vidjeti da je zadržala svoju kvalitetu i to itekako dokazuje na svim natjecanjima. Ona je i ovoga puta vrlo uvjerljivo pobjedila sve svoje protivnice i tako stigla do prvog mjesta – spomenuli su. Natjecanje je ujedno bilo i dobar kontrolni turnir na kojem su članovi pokazali dobru formu, a koju dalje bruse za njihova nadolazeća najveća natjecanja, Europsko prvenstvo U-15 te Europsko i svjetsko prvenstvo U-17, zaključili su u klubu.

zatvori