Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Blažeković i Mijatović prvakinje, Toth viceprvakinja, Rogić brončana

Hrvački klub Podravka na Prvenstvu Hrvatske za starije i mlađe djevojčice u hrvanju slobodnim načinom predstavljale su četiri hrvačice, a okupilo se 57 natjecateljica iz 12 klubova.

U mlađim djevojčicama (2009. – 2011.) nastupile su Petra Toth, Lara Blažeković i Korina Rogić dok je u uzrastu starijih djevojčica (2007. – 2009.) uz Jelenu Mijatović nastupila i Lara Blažeković.

– Cure su već po uobičajenom briljirale. Krenuvši od najmanje, Petre Toth koja je kao ulazno godište i kao najlakša u svojoj kategoriji (do 36 kilograma) ostvarila jednu pobjedu i jedan poraz. U prvoj borbi je pobijedila predstavnicu Sesvetskog Kraljevca dok joj je druga pobjeda za dlaku izmaknula protiv hrvačice iz Donjeg Miholjca. Petra je time osvojila drugo mjesto odnosno srebrnu medalju – poručili su iz kluba.

Druga predstavnica Lara Blažeković nastupila je u kategoriji do 40 kilograma te je na putu do finala imala dvije vrlo teške borbe.

– U prvoj borbi pobijedila je predstavnicu Zagreba dok je u drugoj imala težak ispit protiv hrvačice iz zagrebačke Trešnjevke. U finalnom meču rutinski je pobijedila predstavnicu Petrinje i suvereno zauzela prvo mjesto i naslov prvakinje Hrvatske. Lara je isto tako suvereno zauzela i prvo mjesto u starijim djevojčicama no u kategoriji do 39 kilograma – objašnjavaju klubu.

Treća predstavnica u mlađim djevojčicama bila je Korina Rogić u kategoriji do 49 kilograma.

– Korina je imala tri borbe koje je odradila na vrlo dobroj razini. U kvalifikacijskom meču izgubila je od predstavnice Buja no nakon toga u repasažu u vrlo tijesnim borbama i s velikom željom pobjeđuje dvije predstavnice Zadra te dolazi do trećeg mjesta i brončane medalje – napominju.

Kod starijih djevojčica nastupila je i Jelena Mijatović u kategoriji do 54 kilograma.

– Nakon što je prije nekoliko mjeseci osvojila naslov prvakinje u kadetskom uzrastu, Jelena je to ovog puta ostvarila i u uzrastu starijih djevojčica. Jelena je odradila tri borbe u kojima nije bilo iznenađenja te je na putu do finala pobijedila dvije predstavnice Slatine dok je u finalu pobijedila hrvačicu iz Petrinje. Jelena je ovime potvrdila svoj reprezentativni status te je sada ispred nje priprema za Europsko Prvenstvo koje će se održati u Zagrebu od 16. do 19. srpnja – zaključuju u klubu.

zatvori