Petak, 26. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] Rasterećeni Radnik i Koprivnica, Podravac igra za ‘goli život’

Ovog vikenda u sklopu Treće hrvatske nogometne lige Sjever očekuje nas posljednje kolo, 27. po redu.

Što se tiče predstavnika naše Koprivničko-križevačke županije, dva će kluba igrati za prestiž dok će jedan voditi veliku bitku. Radnik Križevci sezonu će okončati na četvrtoj poziciji. Bio je jedno vrijeme u utrci za naslov, no na kraju će se morati zadovoljiti ovom pozicijom. U posljednjem će kolu biti gost u Bjelovaru. Njegov domaćin sigurno će završiti na trećoj poziciji.

Procvala Koprivnica pod trenerom Dodikom šest kola ne zna za poraz u kojima je upisala četiri pobjede i dva neriješena. U posljednjem je kolu izborila pobjedu kod Varteksa te će sada kod kuće dočekati Viroviticu. Ako pobjede, i Papuk izgubi u Virju, može se dokopati sedmog mjesta. To bi bio fantastičan uspjeh s obzirom na stanje tablice prije dva mjeseca.
Podravac iz Virja trenutačno je posljednji. Dva je boda iza Virovitice te ne ovisi sam o sebi. Dočekuje Papuk i samo ga trobod može izvući od ispadanja, uz eventualnu pobjedu Koprivnice nad Viroviticom. Bit će zanimljivo pratiti slijed događaja na začelju kao i na vrhu.

Polet je na prvom mjestu s bodom više od Mladosti iz Ždralova. Obje će momčadi u posljednjem kolu na gostovanja. Mladost kod Podravine u Ludbreg, dok će Poletovci kod susjednog Međimurja. Napetosti će biti do samoga kraja te je vrlo teško prognozirati tko će podići “kantu”.

PAROVI LIGE ZA PRVAKA 05. kolo, 21.05.2022., 17:30
BJELOVAR: Bjelovar– Radnik Križevci
LUDBREG: Podravina – Mladost
ČAKOVEC: Međimurje – Polet

PAROVI LIGE ZA OSTANAK 05. kolo, 21.05.2022., 17:30
KOPRIVNICA: Koprivnica – Virovitica
M. SREDIŠĆE: Rudar – Varteks
VIRJE: Podravac – Papuk

zatvori