Subota, 27. travnja 2024.

[2. ŽNL] Bregovska Mladost na gostovanju u Ždali, Prugovac protiv Omladinca, Rudar u Glogovcu dočekuje Gošk

Na travnjacima diljem županije ovog se vikenda igra 22. kolo Druge županijske nogometne lige.

Vodeća bregovska Mladost odlazi na gostovanje u Ždalu gdje će zaigrati s Prekodravcem, trećeplasiranom momčadi prvenstva. Nisu se Bregovci u prošlom kolu najbolje snašli protiv posljednjeg Fugaplasta, utakmica igrana u Koprivničkim Bregima je završila remijem od 2:2. Gosti su poveli već u petoj minuti putem Mateja Sršića, a prednost povećali autogolom Dorijana Blažekovića u 29. minuti. Do prvog gola domaćini su došli tek u 79. minuti kada je zabio Josip Glavaš, dok je tri minute prije završnice pogodak postigao Luka Prvčić. No, nije se snašao niti Prekodravac koji je u Gotalovu izgubio od devetog Goška rezultatom 2:0.

Drugi Starigrad će put Mičetinca, tamo će zaigrati s istoimenim domaćinom. Starigrad u utakmicu ulazi s prednosti od 15 bodova, a vidjet ćemo kako će se snaći domaćini. Spomenimo i da je Starigrad u prošlom kolu svladao Hrvatski bojovnik.

Baš će Hrvatski bojovnik ugostiti Sokol i bit će to još jedna napeta utakmica za domaću ekipu. Dodatan motiv Sokolu je i pobjeda protiv Prugovca u prošlom kolu.

Rudar iz Glogovca će pak kod kuće dočekati Gošk. Rudar je peti na prvenstvenoj ljestvici, u prošlom je kolu izgubio protiv osmog Čvrsteca koji mu je u mrežu utrpao pet pogodaka te je ovo prilika da se iskupi, posebice na domaćem terenu. Kao što smo već spomenuli, Gošk je iznenadio Prekodravac pa ni goste ne treba podcjenjivati.

Spomenimo i da će Omladinac put Prugovca gdje će se susresti s istoimenim domaćinom. Prugovac i Omladinac susjedi su na tablici i imaju isti broj bodova – 35, dok Prugovac ima malo bolju gol razliku. Očekuje nas napeta utakmica, a valja naglasiti kako je Omladinac u prošlom kolu s visokih 6:0 pobijedio pretposljednji Podravec, dok je Prugovac upisao već spomenuti poraz.

U 22. kolu zaigrat će i Podravec i Čvrstec te Fugaplast i Gornja Rijeka. Sve utakmice igraju se u nedjelju u 17 sati, jedino će nogometaši Hrvatskog bojovnika i Sokola na travnjak istrčati sat vremena ranije.


Raspored igranja 22. kola Druge županijske nogometne lige:

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori